luni, 18 martie 2013

Ce il intereseaza la 1 an, 3 luni, 2 saptamani si-o zi!! :)

Destul de mult timp de cand n-am mai trecut pe aici...caci suntem foooarte ocupati. :)
Asa ca, va fac rapid un update despre ce mai e mai nou sau nu prin vietile noastre...mai ales prin viata lui Andrei.
Ca a ramas fara mot, ati aflat deja, asadar nu revin pe subiect. 
V-am zis ca a primit multe masinute mici, prin urmare unul dintre noile jocuri preferate este sa ne jucam cu TOATE masinutele (sunt intre 10-15) pe parchetul din camera si din hol caci, hei!, voi ati auzit ce misto zgomot fac rotile alea si plasticul ala masinesc pe parchet??!!! Deliciuuuuuuu, zau! :) 
(vai de vecina de sub noi!!!)
In momentul asta daca ar fi sa facem un top al preferintelor lui Andrei in materie de obiecte/jucarii...ar arata asa:
1. Cartile/revistele/tot ce are scris sau poze sau si scris si poze (si cand spun asta ma refer si la panoul de tabla , de la locul de joaca, cel pe care sunt anuntate regulile de utilizare ale respectivului spatiu)
Progrese au aparut, in sensul ca nu doar le rasfoieste si apasa pe butoanele cu sunete, ci a inceput sa numeasca (pe limba lui, evident, dar noi am inceput s-o pricepem) animalele/obiectele din ele. Sau sa le recunoasca -adica daca ii ceri sa-ti arate fluturele/porcul/calul/etc -ti le arata.
2. Masinutele. -deja v-am zis cum ne jucam cu ele. In plus, le pune prin sertare/cutii si le scoate din sertare/cutii.
3. Matrioska (asa se scrie?ca mi-e lene sa caut, dar cred ca-i corect asa..). Desface papusile alea si le reface si le combina si le zapaceste de numa'. Poa' sa stea si cate juma de ora ocupat cu ele..
Mai e si mingea dar inca nu e foarte priceput. 

Asta daca e sa ne referim la asa zisele jucarii. Caci, in afara de ele, ramane pasiunea pentru masina de spalat, aspirator, telefon, telecomenzi, cosul cu rufe murdare din baie, cosul cu fructe din bucatarie. 
Mesterind la masina de spalat...


Sau....pregatindu-se sa puna aspiratorul :)


Si, deloc in ultimul rand, USILE!! Vorba lui Andrei Sr. "O sa se faca usier?!". Deschide si inchide usile la toate camerele pana nu mai poate. Ne si jucam cu asta...el se baga in camera la el si ne-nchide usa in nas, noi stam pe hol, ciocanim, chicoteste/rade dupa usa...deschidem usa..el sta langa ea si tipa de bucurie, apoi iar ne-o inchide in nas..si tot asa...Cat dureaza asta? Pai de la cateva minute la 10minute...depinde de cat de mult chef are.
Alta mare iubire a lui sunt pernele. Mai ales cele mari de la canapeaua din sufragerie, dar merg si cele de dormit.. Pune mana pe cate una si striga-a chemare- catre Andrei. (caci asta e mai mult jocul lor, eu mai rar cu pernele) Si apoi se joaca..adica se ascund unul de altul dupa perne, tipa cand se descopera, rade, striga de dupa perne (cand nu-l mai vede pe Andrei) Ta-Ta... (cu o voce despre care ne-am zis ca NEAPARAT TREBUIE INREGISTRATA si pastrata cumva caci este super haioasa!!!!)
Aaaa...sa nu cumva sa uit de cutia/tubul de la Bubchen...de care este absolutamente inamorat!! Bai, dar inamorat va jur! Caci plange dupa el, il strange cu pasiune in brate, il mananca, ce nu-i face?!:) Si tineti cont ca a avut o pasiune stabila si indelungata pentru acel tub..adica de cand a devenit constient de cateva obiecte, de pe la cateva luni...
Cu ce se mai joaca prin casa...aaaaa...sa ma gandesc..sa ma gandesc...Da!!! Apa, cum de uitam de apa? Lasa ca la baie este numai calare pe robineti, pe dus, de iesim si noi dusati din cap pana-n picioare... dar ar vrea sa se joaca la ea de cate ori i se iveste ocazia.. se duce la cada, la chiuveta sau, macar, la sticlele de apa plata...

Cred ca astea sunt asa..la prima scotocire prin memorie. Daca imi mai amintesc va mai spun.
Oricum, tineti cont ca v-am insirat doar chestiile pe care insista... n-are sens sa va spun toate care-l intereseaza caci ar trebui sa insir 99% din ce exista in casa..de la suporti de pantofi, umerase pana la scaune, dulapuri, etc...

Buuuun... Acum , inainte sa va spun ce il atrage afara, va las o scurta poveste...din casa. De fapt chiar doua!! :) Da, dau din casa!!! :))

De cand merge singur a devenit -cum era si normal- mai independent. Da, cel mai mult ii place sa stea/se joaca cu noi, dar..din cand in cand..il vezi ca o sterge din camera unde suntem toti trei ca sa se duca cine stie unde. Ei, bine, sambata pleaca de langa noi si se duce in sufragerie. Stam o vreme si ne ducem sa vedem unde-i copilul.(ne si gandeam cum a smuls ceva fire sau a tras ceva cd-uri..) Ei, bine, el se urcase pe canapea si statea foarte cuminte si se holba la ...reclamele de la tv :) Dar era atat de atent cum nu va imaginati!!! Bine, se mai intampla ca, in timp ce ne jucam pe hol sau in camera lui sa auda vreo muzica pe care-o recunoaste de la vreun desen preferat si atunci lasa totul balta si se duce sa...cante sau sa danseze pe desenul ala :))). Pe bune! :)
Duminica...eu si Andrei prin bucatarie, copilul in sufragerie. Aud usa trantindu-se si-i zic lui Andrei, cred ca fii-tu s-a inchis in sufragerie..dupa scurt timp vine Andrei "Unde-i copilul?" "Pai nu-i in sufragerie?" zic eu...sigura ca acolo era..ma duc, gandidnu-ma ca-mi fac ei vreo gluma, ma uit dupa copil..ma uit pana si sub biroul lui Andrei dupa copil..ia copilul de unde nu-i!! In acest timp in aud pe Andrei razand..si "Ce faci, taaaaati, aici?".. Copilul se dusese in baie, trasese usa dupa el si isi facea de lucru cu cosul cu rufe.. :)


Gata cu ce-i prin casa. Continuam cu ce-l atrage afara. 
Intai si-ntai..cainii. Nene, toti cainii!! Adica pana si aia care latra de pe mine una ma fac sa trec pe cealalta parte a drumului! A! Cu cat latra mai tare cu atat mai amuzat este Andrei! Si ar vrea sa puna mana pe toti, iar cand chiar pune mana (pe cainii ai caror stapane le cunoastem in parc) este suuuper incantat! 
Porumbeii, pe care-i si hraneste, cu stangacie si furand si el din painea pentru ei (mda..), dar ii hraneste! Cateodata...nu va imaginati ca mereu!
Masinile...toate...cat mai prafuite daca se poate caci a foarte distractiv sa vada urmele lasate de mainile lui pe ele...Vitrinele, daca suntem pe trotuar...
In parc, la locul de joaca, intre copii si iarba/copaci/gandaci/frunze/castane/bucati de lemn...Andrei alege tot ce-am insirat in partea a doua. Nu leagan, nu balansoar. Eventual topogan, de cateva ori, dar apoi tot la copaci ("co-a") se duce. Din copac in copac, le pipaie scoarta, trage cu degetelele de ea, racaie, isi baga degetele in micile scorburi/gaurici din trunchiurile copacilor, zgamaie, ia bucati din scoarta si le si gusta (cateodata).. Ba chiar, intr-o zi, printr-o minune am salvat un gandacel "Vaca Domnului" de moarte sigura...caci era pe una dintre bucatile de scoarta de copac pe care Andrei o ducea -hotarat si rapid- catre gura!!


Cam asa ne petrecem timpul. De iesit iese macar o data pe zi, cu bona in timpul saptamanii/cu noi in weekend. Pe orice fel de vreme. A iesit si pe ploaie si pe ninsoare, caci am tinut mult sa iasa.. Doar pe super vaj/viscol sau mai stiu eu ce, a stat in casa. A! De cand s-a facut misto afara (adica nu-ti mai cad dintii de frig dupa ora 17) iese si seria a doua cu noi. Ii place si-ar fi pacat sa nu stea cat mai mult afara! 
Cateodata (a se citi sambata asta) ajungem si prin vreun Mall. A fost premiera: Andrei jos din carut in Mall...mergand din vitrina in vitrina, din panou publicitar in panou publicitar, din priza in priza...si tot asa... A fost super haios....si ma gandeam cum s-o vedea de la cei 80si-un pic de cm ai lui: o padure de picioare de oameni mari, venind catre el... Imaginati-va ca ajungeti intr-o tara de uriasi...si veti avea imaginea la care ma gandesc eu acum!!!!


Revin curand(sper!) cu updateuri la mancarea lui Andrei, vorbele noi si alte cele... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉